Honlap arrow Köszöntő
mol-logo.png

Üdvözlöm Önt a MOL Ásványolaj- és Széntechnológiai Intézeti Tanszék honlapján!

Nem titkolt szándékunk felkelteni érdeklődését tanszékünk iránt és megismertetni oktató-nevelő munkánkkal, kutatási tevékenységünkkel.

Tanszékünk számos tárgy oktatásával vállal részt az általános vegyészmérnökképzésben. Kiemelten a vegyipar gyakorlatorientált ismereteit, a termék- és technológiafejlesztés tudományos, mérnöki, gazdasági szempontrendszerét tudják hallgatóink elsajátítani tanulmányaik alatt. Az előadások mellett nagy hangsúlyt helyezünk az egyéni és csoportos feladatokra és önálló projektmunkákra, gyakorlati foglalkozásokra, laborgyakorlatokra, félüzemi- és üzemi gyakorlatokra.

aula2.jpg Hazánkban egyedüliként (a világon is csak néhány helyen meglevő) BSc, MSc, posztgraduális és PhD szintű szakirányú képzést nyújtunk magyar és egyes esetekben angol nyelven is. A kibocsátott BSc és MSc diplomákat a Magyar Akkreditációs Bizottság mellett a Brit Vegyészmérnökök Egyesülete (Institution of Chemical Engineers ) és a FEANI  is akkreditálta Magyarországon egyedüliként. A nagyszámú ipari oktató bevonásával zajló gyakorlatorientált képzés a hallgatók visszajelzése alapján magas szintű szakmai felkészültséget, könnyű és gyors munkahelyi beilleszkedési lehetőséget, szakmai és akár vezetői karrierlehetőséget nyújt nemcsak a kőolaj-feldolgozás és petrolkémia területén, hanem a vegyipari, energetikai, biomassza feldolgozási, speciális államigazgatási, felsőoktatási területeken való elhelyezkedésben is. A nemzetközileg is elismert diploma nemcsak Magyarországon, de külföldön is megkönnyíti végzett hallgatóink munkavállalását.

Kutatási területeink közül kiemelkedik a speciális kőolaj-kitermelés, kőolaj-feldolgozás, petrolkémia, műanyagipar, energetika, kenőanyag- és adalékgyártás, biomassza- és hulladékfeldolgozás valamint a vegyipari üzemek hatékonyságjavítása. Publikációs tevékenységünk, bejelentett találmányaink, az iparban is alkalmazott szabadalmak és a különböző tudományos és szakmai díjak és elismerések, az elnyert hazai és nemzetközi pályázatok bizonyítják a Mol Tanszék innovációs tevékenységének eredményességét. Az érdeklődő hallgatóknak lehetőségük van bekapcsolódni a Tanszék kutatási tevékenységébe, a jövő környezetbarát vegyiparának fejlesztésébe.


A MOL Ásványolaj- és Széntechnológiai Intézeti Tanszék nagyobb térképen való megjelenítése
 
< Előző   Következő >
 
  • Magyar
  • English
logoIntézet

Honlap
Dokumentumtár
Oldaltérkép

Keresés